De award voor beste loopinitiatief van Nederland

Voor de eerste keer is er een award uitgereikt voor het beste loopinitiatief in Nederland. Het Leidse Singelpark is in 2020 verkozen tot winnaar. Platform Ruimte voor Lopen reikte de LoopAward uit aan een Nederlands initiatief dat bijdraagt aan meer ruimte voor lopen (in het hoofd, in beleid en buiten).

Op 8 oktober maakte jurylid Daan Zandbelt tijdens het Nationaal Voetgangerscongres de winnaar van de LoopAward 2020 bekend. Het Singelpark Leiden is door de jury verkozen tot winnaar. Van de 29 ingediende initiatieven waren er nog vier genomineerden over, de jury heeft zich nogmaals over deze initiatieven gebogen en waren tenslotte unaniem in hun oordeel: Singelpark Leiden heeft veel impact, vormt een bron van inspiratie en sluit perfect aan bij de doelen van Ruimte voor Lopen.

Het beste loopinitiatief is beoordeeld op zijn bijdrage aan de doelen van Ruimte voor Lopen. De LoopAward is opengesteld voor iedereen. Van maatschappelijk organisaties, tot overheden, tot burgers: elk ingezonden initiatief deed mee om de prijs. De winnaar van de LoopAward vormt een inspiratiebron voor anderen en verdient publiciteit, steun vanuit Ruimte voor Lopen voor het vervolg en erkenning middels een prestigieuze, fysieke award.

De inzendingen, de genomineerden en de winnaar zijn hieronder te zien. Volgend jaar zijn we terug met de tweede editie. Tot dan!

Mocht je in de tussentijd vragen hebben over de LoopAward, dan kan je contact opnemen via info@ruimtevoorlopen.nl