StationsOmmetjes

NS is supporter van beweging en ooit zijn de StationsOmmetjes bedacht als korte wandelingen die je veelal in je pauze kunt maken, ongeveer anderhalve kilometer lang.
Tijdens Corona hebben veel mensen de wandelschoenen aangetrokken en hebben we StationsOmmetjes nieuw leven in te blazen. 35 StationsOmmetjes zijn in een nieuw jasje gestoken en posters hiervan hangen op deze stations. De stations zijn een ideale plek voor de start van een wandeling; goed bereikbaar en voorzien van prettige voorzieningen, zoals een WC, een watertappunt en een winkel om een vers kopje koffie te kopen.

Wat heeft het initiatief teweeg gebracht en bij wie?
De 35 StationsOmmetje maken deel uit van 900 NS wandelingen van langere en kortere duur. De routes worden veelvuldig vanaf de website gedownload door wandelaars van verschillend pluimage. Daarnaast hangen op de 35 stations poster met het StationsOmmetje en op de post is ook een QR code beschikbaar waarmee de wandeling gedownload kan worden. De StationsOmmetjes zijn een hele goede aanvulling voor wandelaars die ongeveer een uur willen lopen en beginnen en eindigen op hetzelfde punt.

Aan welke ambitie(s) van Ruimte voor Lopen draagt uw initiatief bij?
Lopen wordt gestimuleerd
Voorbeeld: communicatieprojecten/campagnes, begeleiding of kennisprojecten

Ruimtelijk of maatschappelijk initiatief?
Het maatschappelijke initiatief heeft ervoor gezorgd dat (meer) mensen zijn gaan lopen