Gericht op

zelfstandig wonende 65-plussers met of zonder beperking.

Gemakkelijk
Aantrekkelijk
Sociaal
Tijdsgebonden

Vitality Club

De Vitality Club is een beweeggroep voor 65-plussers waarbij leeftijdsgenoten fungeren als coach, oftewel peer coaches. De beweeggroep is gevestigd in de wijk en maakt gebruik van de bestaande openbare ruimte om te bewegen.

Beïnvloedingstechnieken

  • Rolmodellen benutten de peer coach fungeert als rolmodel voor de deelnemers. De peer coaches zijn een goede manier om deelnemers lang te binden en pittige doelen te bereiken.
  • Sociaal contact faciliteren de beweeggroepen met leeftijdsgenoten uit de buurt stimuleren sociaal contact en versterken het persoonlijke netwerk van deelnemers.
  • Kleine, haalbare doelen stellen de beweeggroep komt meerdere keren per week voor een uur bij elkaar. De focus is breder dan lopen, oefeningen zijn gericht op kracht, coördinatie, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Door over een langere periode meerdere keren per week te bewegen, kunnen deelnemers stapje voor stapje hun persoonlijke doelen uitbouwen.
  • Zelfredzaamheid vergroten de beweegoefeningen helpen deelnemers te voldoen aan de beweegnorm, en zo gezond en fit te blijven. Hierdoor kunnen ze langer alledaagse handelingen blijven uitvoeren en zelfredzaam blijven.