Wandel Tijdens Je Werkdag 2023 in aantocht

Wist je dat 4 miljoen Nederlanders gemiddeld 9,1 uur per dag zitten? Voor hun werk? Dat is natuurlijk veel te veel! Daarom is het tijd voor verandering. Wandelnet en provincie Utrecht roepen op om wandelen een vast onderdeel van je werkdag te maken. Dit doen ze tijdens de Wandel Tijdens Je Werkdag-campagne die start op 6 april. 

Deze dag is het namelijk Wandel Tijdens Je Werkdag (#WTJW2023).  Een mooie kick-off voor de campagne, waarop drie nieuwe weetingroutes worden gelanceerd. Daarnaast overhandigen Wandelnet en provincie Utrecht de resultaten van een eerder onderzoek dat KWBN en Zorg van de Zaak uitvoerden. Hieruit bleek dat 50% van de werknemers wil dat wandelen een verplicht onderdeel wordt dan de werkdag. 

De Wandel Tijdens Je Werkdag-campagne rust op 5 pijlers:
– Estafettestokje ‘Wandelflitscheck’: spraakmakende interviews met organisaties. Hoe scoren zij op het gebied van wandelen?
– Lanceren 3 weetingroutes in de omgeving van Provinciehuis Utrecht. 
– Onderzoek wandelfaciliteiten: welke mogelijkheden zijn er om te wandelen rondom kantoorterreinen in Nederland.
– Een signinpakket op maat: een pakket met tips, tricks en weetjes die je dankzij banners, posters, kaarten en stickers visualiseert. 
– Kick-off op 6 april. 

Lees alles over de Wandel Tijdens Je Werkdag-campagne op de site van Wandelnet