Allereerste boek over weeting: Walk Your Meeting verschenen

Eind 2021 verscheen het interessante boek ‘Walk Your Meeting’ van de hand van Martine de Vaan. Een enthousiast relaas over hoe weeting – een samenvoeging van walking & meeting – je werkdag gezonder maakt. 

Ze is innovatiemanager van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) en oprichter van Weeting. Martine de Vaan doet al járen dagelijks wandelmeetings en loopt sindsdien 7 kilometer per dag zonder dat het tijd kost. Ze bedacht vele verschillende weetingroutes en werkvormen. Zo is er de brainwalking om te brainstormen over goede ideeën en het walking webinar. 

Beter werken en vergaderen dankzij weeting 

Met weeting laat ze zien dat we productiever, creatiever en energieker kunnen werken en vergaderen. Dit doen we door op te staan en te gaan lopen. Door wandelend te vergaderen. In dit mooie boek neemt ze je mee in haar enthousiasme. Hoe kun je weeten in je eigen organisatie inbedden? Het tienstappenplan van ‘Walk Your Weeting’ helpt je daarbij.  

‘We besteden talloze uren in nuttige en minder nuttige vergaderingen. Martine beschrijft toegankelijk en praktisch hoe we onze meetings op een simpele manier radicaal beter kunnen maken: doe ze wandelend!’ 

Auteur Rick Pastoor 

Tips & wetenschappelijke inzichten

Daarnaast geeft het boek je allerlei praktische tips. Bijvoorbeeld over hoe je aantekeningen kunt maken tijdens je weetings, welke schoenen je aantrekt en wat de ideale weeting-route is. Bij dit laatste punt is haar belangrijkste tip om de stad te zien als een wandelparadijs. Naast subjectieve ervaringen behandelt Martine een aantal overtuigende, wetenschappelijke inzichten: onder andere over de relatie tussen bewegen en de groei van de hersenen.  

Wil je beter vergaderen?

Dan is dit boek echt een must-have! Lees snel alles over ‘Walk Your Meeting’ op de website van Weeting.