Wandelroute van het jaar 2022

De Dutch Mountain Trail in Zuid-Limburg of het Wandelroutenetwerk Kromme Rijnstreek. Welke wandelroute wint de eretitel voor de beste wandelroute van de BeNeLux? De Fiets- en Wandelbeurs schrijft een verkiezing uit. 

Op de nominatielijst prijken maar liefst 13 titels, waarvan 8 (deels) Nederlandse. Dit zijn: 

  1. Dutch Mountain Trail                                                
  2. LAW via Belgica                                             
  3. Streek-LAW Biesboschpad                             
  4. Wandelroutenetwerk Kromme Rijnstreek;            
  5. Interreg project Hondsbrugpad – Hünenweg;            
  6. Ons Kloosterpad;                                                       
  7. Edelherttrail;                                                            
  8. Oude Boswandeling door Zuid-Limburg.                             

19 februari: bekendmaking winnaar wandelroute van het jaar 2022

Een deskundige vakjury beoordeelt alle wandelingen. Wie komt er als winnaar uit de bus? Dat maakt ze op 19 februari bekend tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Gent. Om alle inzendingen gelijkwaardig te vergelijken, let de jury op veel verschillende criteria. Zoals de ondergrond, het landschap, bewegwijzering, thema, en kwaliteit van informatie online en op papier. Bovendien lopen de juryleden de meeste wandelingen zelf. 

Boost voor betere wandelroutes 

‘Alle wandelaar verdienen mooie routes’, zo vindt de initiatiefnemer van de verkiezing. ‘Deze prijs moet overheden en andere instanties dan ook stimuleren om kwalitatief goede routes uit te zetten.’ Benieuwd naar de verkiezing ‘beste wandelroute van de BeNeLux 2022′ en de organisator erachter? Kijk op de website van de Fiets- en Wandelbeurs