Publicatie ‘Naar een gezonde stad te voet’

‘Eigenlijk heeft niemand iets tegen lopen. Iedereen die het kan doet het. Het is een van de eerste dingen die je leert. Met vallen en opstaan. Toch doen we het niet massaal. Misschien vinden we het te vanzelfsprekend en denken we er nauwelijks over na omdat die andere vervoersmiddelen vaak veel sneller zijn. En dat is jammer, want lopen blijkt krachtiger en veelzijdiger dan we geneigd zijn te denken

Bovenstaande quote komt uit het voorwoord van Daan Zandbelt, Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving. Samen met Michiel van Driessche van Felixx presenteerde hij op donderdag 28 mei de hoofdlijnen van de publicatie ‘Naar een gezonde stad te voet’. Dat gebeurde tijdens de goed bezochte online netwerkbijeenkomst van Ruimte voor Lopen. In dit ontwerpend onderzoek wordt een nieuw licht geworpen op mogelijkheden om meer ruimte voor lopen in de stad te realiseren. Het document is hier te downloaden.

Meer informatie over en publicaties van het College van Rijksadviseur is hier te vinden