Dit artikel van De Correspondent bevat een overzicht van wat mensen zelf (kunnen) doen voor een ‘mensenstraat’.
Schoolstraten, vakantiestraten, geveltuinen; de geest is uit de fles

Dit artikel van De Correspondent bevat een overzicht van wat mensen zelf (kunnen) doen voor een ‘mensenstraat’.
De negen steden die deelnemen aan de City Deal Ruimte voor Lopen innoveren samen met de Rijksoverheid, maatschappelijke organisaties en bedrijven om hun stedelijk loopbeleid te versterken. Hoe zie je deze ambities terug in de recent afgesloten coalitieakkoorden, die zijn gevormd na de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar? De steden zetten in op diverse thema’s om de stad aantrekkelijker te maken voor voetgangers, bijvoorbeeld Amsterdam.
Zie ook het coalitieakkoord van Groningen, Leeuwarden en Amersfoort.
De negen steden die deelnemen aan de City Deal Ruimte voor Lopen innoveren samen met de Rijksoverheid, maatschappelijke organisaties en bedrijven om hun stedelijk loopbeleid te versterken. Hoe zie je deze ambities terug in de recent afgesloten coalitieakkoorden, die zijn gevormd na de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar? De steden zetten in op diverse thema’s om de stad aantrekkelijker te maken voor voetgangers, bijvoorbeeld Amersfoort.
Zie ook het coalitieakkoord van Groningen, Leeuwarden en Amsterdam.
De negen steden die deelnemen aan de City Deal Ruimte voor Lopen innoveren samen met de Rijksoverheid, maatschappelijke organisaties en bedrijven om hun stedelijk loopbeleid te versterken. Hoe zie je deze ambities terug in de recent afgesloten coalitieakkoorden, die zijn gevormd na de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar? De steden zetten in op diverse thema’s om de stad aantrekkelijker te maken voor voetgangers, bijvoorbeeld Leeuwarden.
Zie ook het coalitieakkoord van Groningen, Amersfoort en Amsterdam.
De negen steden die deelnemen aan de City Deal Ruimte voor Lopen innoveren samen met de Rijksoverheid, maatschappelijke organisaties en bedrijven om hun stedelijk loopbeleid te versterken. Hoe zie je deze ambities terug in de recent afgesloten coalitieakkoorden, die zijn gevormd na de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar? De steden zetten in op diverse thema’s om de stad aantrekkelijker te maken voor voetgangers, bijvoorbeeld Groningen.
Zie ook het coalitieakkoord van Leeuwarden, Amersfoort en Amsterdam.
De negen steden die deelnemen aan de City Deal Ruimte voor Lopen innoveren samen met de Rijksoverheid, maatschappelijke organisaties en bedrijven om hun stedelijk loopbeleid te versterken. Hoe zie je deze ambities terug in de recent afgesloten coalitieakkoorden, die zijn gevormd na de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar? De steden zetten in op diverse thema’s om de stad aantrekkelijker te maken voor voetgangers. Een beknopte greep uit de plannen.
Zie ook het coalitieakkoord van Groningen, Leeuwarden, Amersfoort en Amsterdam.
In het Coalitieakkoord is opgenomen dat wandelen een plek krijgt in het nieuwe mobiliteitsbeleid van de provincie.
In dit akkoord heeft lopen een plek in het kader van Hoofdstuk 1 ‘Perspectief op een netwerk van bereikbare en vitale steden, dorpen en gemeenschappen’. Zuid-Holland geeft o.a. aan 1. we houden bij de inrichting van de openbare ruimte rekening met de zwakste deelnemers aan het verkeer; fietsers en wandelaars. 2. We geven prioriteit aan het STOMP-principe en promoten daarom fietsen en lopen, ook voor woon-werkverkeer. Hierin trekken we samen op met gemeenten, MRDH en Rijk. 3. We zetten in op een goed netwerk van recreatieve en functionele fiets- en wandelroutes.
Dit is een verkenning naar de maatschappelijke kosten en baten van lopen en naar nationaal, provinciaal en gemeentelijk loopbeleid. In deze beleidsverkenning is ook de twopager ‘Lopen Loont’ opgenomen.
Dit beleid bevat feiten, cijfers en onderzoek over lopen in Rotterdam, schetst een beeld van een wandeling in Rotterdam in de toekomst, bevat uitgangspunten en doelstellingen, bouwstenen voor actie en een uitvoeringsstrategie.
Dit beleid start met beschrijving van doel & urgentie. Daarna bevat het een aantal uitgangspunten, gaat het in op vier pakketten van maatregelen en beschrijft het de organisatie en bekostiging.
Dit programma gaat achtereenvolgens in op beleidsdoelen, samenwerkingspartners, feiten & cijfers, evaluatie en acties om meer ruimte voor lopen te creëren.