Rotterdam Loopt

Rotterdam werkt aan een gezonde, bereikbare en toegankelijke stad voor de voetganger; in de straten, parken, pleinen en gebouwen. Zodat het prettiger wordt voor mensen om in Rotterdam te lopen.

Het ambitiedocument ‘Rotterdam Loopt 2025: de voetganger op een voetstuk’ zet de plannen en ambities die de gemeente voor de komende jaren heeft op een rij. Op naar Rotterdam als aantrekkelijke loopstad!

Lopen was nog nooit zo populair. Uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid blijkt dat ‘lopen als verplaatsing’ is verdubbeld in de periode van coronamaatregelen. Twintig procent van de Nederlands geeft aan ook na deze periode te blijven wandelen en fietsen. Daarom is het ambitiedocument ‘Rotterdam Loopt 2025’ ontwikkeld.

Rotterdam Walks 2025: the pedestrian on a pedestal (pdf) – PDF(8.0M)

Mobiliteitstransitie
Rotterdam is in trek. De stad groeit. In 2035 zijn er 65.000 meer Rotterdammers dan vandaag. Dit betekent dat het steeds drukker wordt op straat en in het verkeer. Hierdoor staat de gemeente voor de uitdaging om de stad gezond, aantrekkelijk en economisch sterk te houden. Hiervoor is een mobiliteitstransitie nodig. De gemeente werkt daarom aan meer ruimte voor de voetganger en fietser.

Onderzoek
De gemeente Rotterdam wil Rotterdammers stimuleren om vaker te gaan lopen. Het is namelijk een gezonde en duurzame manier van verplaatsen in de stad. En het zorgt voor een toegankelijke en bereikbare stad.

Zie voor meer informatie Lopen | Rotterdam.nl

Foto Nick Staal on Unsplash