Allereerste Open Huis Ruimte voor Lopen op 5 juli

Hoe geef je voetgangers echt de ruimte in de stad? Hoe veranker je het in gemeentelijk beleid en hoe kun je jouw werknemers of inwoners verleiden om te lopen? Kijk op 5 juli om 15.30 uur naar de online Open Huis-sessie van de City Deal Ruimte voor Lopen voor een middag vol inspiratie, praktijkervaring en tools waarmee de voetganger letterlijk een stap verder kan zetten. 

De partners van de City Deal Ruimte voor Lopen zijn de pioniers op het gebied van voetgangersbeleid. Gemeenten, provincies, ministeries en maatschappelijke organisaties experimenteren in projecten en zetten samen lopen op de kaart in stedelijke ontwikkeling. Steeds meer gemeenten hebben ambities om de voetganger ruim baan te geven. Tijdens deze allereerste Open Huis-sessie van Agenda Stad laten we zien hoe we met concrete plannen, pilots en proeftuinen werken aan de ideale voetgangersstad. 

Hella van der Wijst over de voordelen van lopen

Journaliste en loopfanaat Hella van der Wijst (o.a. bekend van het tv-programma KRO De Wandeling) gaat deze middag in gesprek met bestuurders, specialisten en andere professionals over de voordelen van lopen: voor onze gezondheid én voor de stad. En geven ook praktische tips: wat kunnen gemeenten en organisaties nu doen om (meer) mensen te laten lopen? 

De gasten bij Open Huis Ruimte voor Lopen

Tijdens deze Open Huis bijeenkomst ontvangen we diverse gasten, onder wie architect en burgemeester van het Vlaamse Gooik Simon de Boeck. Hij onderzocht hoe steden als Barcelona, Parijs en Londen verregaande stappen zetten om steden te transformeren en ruimte te geven aan voetgangers. Andre de Wit, Adviseur mobiliteit van de gemeente Rotterdam, legt uit welke concrete stappen gemeenten kunnen zetten om het voetgangersbeleid vorm te geven. Marjan den Braber van Arcadis laat zien wat “practice what you preach” betekent. Stedenbouwkundige Annemieke Molster schreef het boek “Loop!” en toont wat ruimte voor de voetganger oplevert voor de stad. 

Femke Hulshof van Werken in Beweging laat zien hoe je kan verleiden om te lopen. In een gesproken column licht Patty Muller van de Voetgangers Vereniging Nederland de staat van de voetganger toe. Martine de Vaan, projectleider van de City Deal Ruimte voor Lopen en Frank Reniers, Programmamanager van Agenda Stad, vertellen over de opbrengsten van samen innoveren.

Kijk online mee met Open Huis Ruimte voor Lopen 

Dus: Houd je je bezig met mobiliteit, ruimtelijk beleid of gezondheid? Gaat jouw gemeente ook steeds meer aan de slag met de voetganger? Ben je geïnteresseerd in de volgende stap in duurzame mobiliteit of gezondheid? Werk je voor een organisatie die wil bijdragen aan gezonde en vitale werknemers? Kijk dan op 5 juli om 15.30 uur naar de Online Open Huis-sessie! 

Over de Open Huis bijeenkomst

De Open Huis-sessie is een nieuw initiatief van Agenda Stad. Tijdens het Open Huis deelt een City Deal zijn kennis om zo de ervaringen uit het City Deal-netwerk te delen en de waardevolle kennis die is opgedaan, breder te verspreiden. De Open Huis-sessie van de City Deal Ruimte voor Lopen is de eerste bijeenkomst in deze nieuwe reeks.