Masterclass Loop! – wegens succes herhaald

Deze masterclass neemt je mee in het omgekeerd ontwerpen op basis van het STOP-principe, waarbij de aandacht allereerst uitgaat naar voetgangers (stappers), dan naar fietsers (trappers), gevolgd door openbaar vervoer en personenwagens. Wat betekent dit in de praktijk voor voetgangers en ook voor andere verkeersdeelnemers? Hoe ziet een goed netwerk van looproutes eruit? Hoe richt je de omgeving zo in dat je mensen daadwerkelijk verleidt vaker en verder te lopen? Je hoort van collega’s waar zij tegenaan lopen en welke oplossingen zij al hebben gevonden. Gaststad Utrecht, voorloper op voetgangersgebied, vertelt over de leerpunten en uitdagingen die de stad kent.
En: je leert bewust kijken door de ogen van een voetganger. Na de masterclass weet je wat ze nodig hebben en hoe je dat voor elkaar krijgt. Volg de masterclass en ga daarna vol nieuwe kennis en inspiratie aan de slag!

Stedenbouwkundige Annemieke Molster en landschapsarchitect Sandra Schuit zijn je docenten. Recent verscheen hun boek LOOP! tien ontwerpprincipes voor een loopvriendelijke omgeving.

Zie voor meer informatie https://www.verkeerskunde.nl/agenda/masterclass-loop