Samen bewegen met de NDC is leuk!

Normalerwijze organiseert de Bas van de Goor Foundation jaarlijks de Nationale Diabetes Challenge.
Dit is een beweegprogramma waarbij deelnemers vanaf Mei, 20 weken lang, samen met hun zorgverlener, welzijnsprofessional en/of buurtsportcoach één keer per week in eigen buurt wandelen.
Omdat dit vanwege de Corona maatregelen lastig organiseren was, starten we nu een NDC Light. Vanaf September wandelen deelnemers ongeveer 10 weken. Tijdens het wandelen stimuleren we dat de deelnemers onderling contact houden en zelf door blijven wandelen.

Wat heeft het initiatief teweeg gebracht en bij wie?
Deelnemers ervaren zo op een veilige en gezellige manier wat het effect is van bewegen op hun gezondheid en diabetes. En het is voor deelnemers een laagdrempelige manier om onder de mensen te komen. Het sociale aspect is erg belangrijk. Omdat bewegen voor iedereen goed is nodigen we niet alleen mensen met diabetes uit, maar is iedereen welkom om mee te wandelen. Onderzoek laat zien dat men zich na de NDC fitter en energieker voelt, in gewicht afvalt en minder medicatie nodig heeft. Bovendien ervaren de deelnemers dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is.

Aan welke ambitie(s) van Ruimte voor Lopen draagt uw initiatief bij?
Lopen wordt gestimuleerd
Voorbeeld: communicatieprojecten/campagnes, begeleiding of kennisprojecten

Ruimtelijk of maatschappelijk initiatief?
Het maatschappelijke initiatief heeft ervoor gezorgd dat (meer) mensen zijn gaan lopen

Download de inzending