Rewriters010

Rewriters010, een project van Hiphop In Je Smoel, brengt de levendige street art scene van Rotterdam letterlijk in kaart. Daarnaast verrijken zij zelf het straatbeeld ook door muurschilderingen in heel de stad mogelijk te maken. De stadswandelingen van Rewriters010 komen langs al deze werken en zijn te lopen samen met een gids, of op eigen houtje te ontdekken met behulp van de officiële app.

Rewriters heeft ook een mobiele applicatie ontwikkeld, die publiek in staat stelt om Rotterdam lopend te ontdekken aan de hand van street art. De eerste street art app van de Benelux. Er zijn verschillende routes te volgen door middel van GPS. De app maakt inhoudelijke interactie mogelijk. Zo krijgen gebruikers bij elk werk op de route achtergrondinformatie en bevat de app archiefbeelden. De app ontsluit met behulp van moderne technologie de vertelde geschiedenis van de straatkunst. De app telt inmiddels 11 routes met een totale lengte van 71 kilometer en meer dan 130 kunstwerken.

Wat heeft het initiatief teweeg gebracht en bij wie?
Met het street art initiatief Rewriters hebben we de fundering gelegd voor een nog te ontwikkelen gemeentelijk beleid op gebied van graffiti en street art in Rotterdam. Onze activiteiten resulteerden in de eerste Rotterdamse legale oefenmuur, veertig nieuwe muurschilderingen verspreid over de stad, een digitale app waarmee (ook internationale) bezoekers de muren kunnen bekijken aan de hand van 11 routes. Het initiatief is aantrekkelijk voor een doelgroep van 9 - 99 jaar en is van toegevoegde waarde voor het Culturele aanbod en een nieuwe manier om Rotterdam lopend te ontdekken.

Aan welke ambitie(s) van Ruimte voor Lopen draagt uw initiatief bij?
Lopen wordt gestimuleerd
Voorbeeld: communicatieprojecten/campagnes, begeleiding of kennisprojecten De omgeving biedt ruimte om veilig te lopen en nodigt uit om te lopen
Voorbeeld: innovatieve aantrekkelijke en veilige loop/wandelroute voor een specifieke doelgroep

Ruimtelijk of maatschappelijk initiatief?
Het maatschappelijke initiatief heeft ervoor gezorgd dat (meer) mensen zijn gaan lopen

Download de inzending