Outdoor Office Day

Outdoor Office Day is het initiatief van Nature Desks, een onderneming van Ioana Biris. Op 1 dag in het jaar verleidt zij in het bijzonder wereldwijd mensen om hun werk mee naar buiten te nemen. Vanuit Nature Desks doet ze dit ook het hele jaar door, maar Outdoor Office Day is een unieke dag. In Nederland werd het dit jaar groot aangepakt, in Den Haag, Breda, Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. Met uiteenlopende evenementen. Buiten werken brengt mensen letterlijk naar buiten en in beweging. Daarnaast zijn wandelmeetings een veel gebruikte methode bij het buiten werken.

Wat heeft het initiatief teweeg gebracht en bij wie?
Niet alleen honderden mensen in Nederland namen hun werk mee naar buiten. Ook in Korea, Washington, Jyvaskula (Finland), Helsinborg (Zweden) en Timisoara (Roemeni√ę) werden op 16 juni evenementen georganiseerd. Daarnaast werd iedereen wereldwijd (via social media) opgeroepen om zelfstandig het werk mee naar buiten te nemen, bijvoorbeeld met een wandelmeeting. Nature Desks runt een website, social media kanalen en drukt flyers om de verschillende mogelijkheden van buiten werken op de kaart te zetten. En hier gaan steeds meer mensen in mee.

Aan welke ambitie(s) van Ruimte voor Lopen draagt uw initiatief bij?
Lopen wordt gestimuleerd
Voorbeeld: communicatieprojecten/campagnes, begeleiding of kennisprojecten De omgeving biedt ruimte om veilig te lopen en nodigt uit om te lopen
Voorbeeld: innovatieve aantrekkelijke en veilige loop/wandelroute voor een specifieke doelgroep

Ruimtelijk of maatschappelijk initiatief?
Het maatschappelijke initiatief heeft ervoor gezorgd dat (meer) mensen zijn gaan lopen

Download de inzending