Buiten.leven inspireert mensen om naar buiten te gaan!

In 2022 is Maaike van Meerten als vrijwilligers gestart met het Instagram platform buiten.leven. Vanuit de overtuiging dat door mooie wandelroutes te delen, meer mensen gestimuleerd worden er op uit te gaan.

De animo is overweldigend! In een jaar heeft zich een groep van meer dan 5500 volgers gevormd, die dagelijks groeit. Zij reageren massaal op de posts over wandelroutes en wandeltochten en maken dankbaar gebruik van de handige tips.

Inmiddels werkt Maaike belangeloos samen met lokale en regionale organisaties en ook de nationale wandelbond om routes en tochten onder de aandacht te brengen

Wat heeft het initiatief teweeg gebracht en bij wie?
Vele duizenden keren zijn de volgers van buiten.leven er op uit gegaan om bekende en minder bekende wandelroutes te lopen. Dankzij handige tips over hoe ergens te komen met OV, over rolstoelvriendelijkheid van een route of hoe mooie routes dichtbij huis te vinden worden drempels verlaagd en wandelen gemakkelijker gemaakt voor een brede doelgroep. Dagelijks stromen de enthousiaste, hartverwarmende reacties binnen van mensen die weer en/of meer naar buiten gaan, iemand mee hebben genomen en enthousiast (meer) aan het wandelen zijn geslagen dankzij de enthousiaste inspiratie van buiten.leven.

Aan welke ambitie(s) van Ruimte voor Lopen draagt uw initiatief bij?
Lopen wordt gestimuleerd
Voorbeeld: communicatieprojecten/campagnes, begeleiding of kennisprojecten

Ruimtelijk of maatschappelijk initiatief?
Het maatschappelijke initiatief heeft ervoor gezorgd dat (meer) mensen zijn gaan lopen

Download de inzending