Van Boom tot Bos wandelingen, laat je buiten verwonderen (door mooie verhalen)

Iedereen heeft een connectie met bomen en/of bos. Staatsbosbeheer heeft al 125 jaar kennis en ervaring opgedaan over bomen, bos en bosbeheer. Graag vertellen onze boswachters mooie verhalen buiten aan onze bezoekers. Het initiatief voor de Van Boom tot Bos wandelingen is zo ontstaan. We willen mensen tijdens hun wandeling, over een bestaande wandelroute, een extra beleving geven en laten verwonderen door het aanbieden van verhalen en vlogs van de boswachters via QR codes. De boswachters vertellen over/delen via deze verhalen hun passie en kennis voor de natuur en specifiek over bomen en bos.

Wat heeft het initiatief teweeg gebracht en bij wie?
Het initiatief heeft ervoor gezorgd dat meer mensen anders kijken naar bomen en bos tijdens het wandelen. En dat meer mensen worden aangespoord om naar het bos te gaan voor een wandeling en zich te verwonderen. Boswachters worden aangesproken door kinderen en zijn geen vreemde meer in de omgeving. Ze hebben vaak lokale (of regionale) media betrokken bij de opening van hun Van Boom tot Bos wandeling. En plaatsen berichten op hun sociale media kanalen. Wandelen is voor iedereen, daarom hebben we gekozen om de verhalen voor zowel volwassenen als kinderen geschikt te maken.

Aan welke ambitie(s) van Ruimte voor Lopen draagt uw initiatief bij?
Lopen wordt gestimuleerd
Voorbeeld: communicatieprojecten/campagnes, begeleiding of kennisprojecten De omgeving biedt ruimte om veilig te lopen en nodigt uit om te lopen
Voorbeeld: innovatieve aantrekkelijke en veilige loop/wandelroute voor een specifieke doelgroep

Ruimtelijk of maatschappelijk initiatief?
Het maatschappelijke initiatief heeft ervoor gezorgd dat (meer) mensen zijn gaan lopen

Download de inzending