Eerste twee inzendingen LoopAward 2024 binnen!

De inschrijvingen voor de LoopAward 2024 zijn al een tijdje geopend en we zijn heel blij om te mogen melden dat de eerste 2 inzendingen nu al binnen zijn. De award is dé prestigieuze prijs voor het beste loopinitiatief van Nederland. De prijs die projecten en initiatieven in de schijnwerpers zet die het lopen in onze steden en dorpen stimuleren.

Of het nu gaat om het verbeteren van de infrastructuur, inzetten op wandelingen in de natuur of het verbeteren van veilig en comfortabel lopen in stedelijke gebieden. De LoopAward erkent en viert deze inspanningen. We roepen iedereen op om mee te doen en hun initiatieven aan te melden!

Iedereen kan meedoen aan LoopAward 2024

Meedoen aan de LoopAward is eenvoudig en staat open voor iedereen die betrokken is bij het verbeteren van de loopomstandigheden in Nederland. Dit kunnen gemeenten, provincies, organisaties, verenigingen en zelfs individuele initiatiefnemers zijn. Om mee te doen, stuur je een beschrijving van je project in via ons aanmeldformulier LoopAward 2024. Het is belangrijk om duidelijk te maken wat je initiatief inhoudt, welke impact het heeft op de loopomstandigheden, en waarom het uniek is. Een zeer deskundige jury beoordeelt alle inzendingen en kijkt naar innovatie, impact, en haalbaarheid.

Eerste twee inzendingen binnen!

Midden in de zomervakantie mogen we het mooie nieuws delen dat we al twee even mooie inzendingen binnen hebben gekregen. Twee inspirerende voorbeelden voor iedereen die overweegt om mee te doen.

Ziltepad

Het eerst initiatief is Het Ziltepad. Van onze partner Landschapsbeheer Zeeland, wat de inzending des te specialer maakt. Want onze partners dragen actief bij aan meer ruimte voor lopen in ons dichtbevolkte Nederland. Het Ziltepad is een uniek project dat zicht richt op het stimuleren van wandelingen door het bijzondere landschap van Zeeland. Wandelaars krijgen de kans om het zoute én zoete landschap te ontdekken, met aandacht voor natuur, cultuurhistorie en duurzame ontwikkeling.

Loop onderzoek naar knelpunten voor voetgangers Maastricht.

Het brein achter het tweede initiatief is gemeente Maastricht en gaat om een looponderzoek. Het kijkt naar knelpunten voor mensen te voet in de stad. Dankzij zeer uitgebreid onderzoek en betrokkenheid van de lokale gemeenschap dragen ze oplossingen aan om het lopen in Maastricht veiliger en aangenamer te maken.

Ding jij ook mee?

Deze inzendingen laten zien hoe divers en impactvol loopinitiatieven kunnen zijn. Of je nu werkt aan een groot infrastructureel project of een kleinschalig lokaal initiatief, jouw bijdrage kan het verschil maken. We moedigen iedereen aan om mee te doen en hun project in te sturen voor de LoopAward 2024. Laat je inspireren door de eerste inzendingen en draag bij aan meer ruimte voor lopen in Nederland. Meld je aan via dit formulier en wie weet sta jij straks in de schijnwerpers met jouw initiatief!