Toolbox Lopen Stimuleren online

Ontwikkel een kansrijke aanpak voor meer beweging

Wil jij mensen in jouw wijk of buurt meer laten lopen? De nieuwe Toolbox Lopen Stimuleren, die vandaag wordt gelanceerd door het Platform Ruimte voor Lopen, is precies wat je nodig hebt!

Of je nu wijkregisseur, buurtsportcoach, leefstijlcoach of welzijnswerker bent, deze toolbox geeft praktische handvatten om lopen in jouw omgeving te bevorderen. De Toolbox biedt hulp bij gedragsverandering, geeft tips over welke maatregelen passen bij verschillende doelgroepen en laat inspirerende praktijkvoorbeelden zien.

De Toolbox is speciaal voor professionals in wijken en buurten, maar het helpt ook beleidsadviseurs van gemeenten en provincies op weg om met het stimuleren van lopen aan de slag te gaan. Ook biedt het inspiratie aan bijv. praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en andere zorgspecialisten om hun patiënten meer in beweging te krijgen.

De Toolbox helpt je bij het opstellen van een aanpak gericht op jouw doelgroep. Het laat zien hoe gedragsverandering werkt, welke manieren van loopstimuleringsmaatregelen er zijn en welke passen bij je doelgroep en jouw opgave.  

Heb je al een aanpak of ben je er een aan het ontwikkelen? Met de Toolbox Lopen Stimuleren check hier of je op het goede spoor zit. 

De Toolbox Lopen Stimuleren is tot stand gekomen met medewerking van Alles is Gezondheid, D&B, Gemeente Apeldoorn, Kenniscentrum Sport en Bewegen, Provincie Zuid-Holland en RIVM. De realisatie was een opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De Toolbox is vanaf vandaag beschikbaar via www.lopenstimuleren.nl