Duurzame ambities voor bedrijventerrein de Grote Hout

Van saai en ongezond bedrijventerrein naar een prettige, groene en veilige omgeving. In gemeente Velsen is er een projectgroep opgericht voor bedrijventerrein de Grote Hout. Met ontzettend ambitieuze doelen: “Wij willen de meest gezonde werkomgeving van Nederland zijn.”

Afval, energie en mobiliteit belangrijke thema’s bij Grote Hout

Op dit moment is het totaal niet aantrekkelijk om op het Grote Hout te bewegen of te verblijven. Om die reden richt de projectgroep haar pijlen op drie aspecten: groene afvalstromen, duurzame stroom en mobiliteit. Voor omwonenden springt de laatste het meest in het oog, want betere mogelijkheden tot mobiliteit vergroten de recreatiemogelijkheden. “Het nodigt op dit moment nog niet uit om een rondje te lopen”, zegt Ilse van Cappelle die betrokken is bij het project. “Goede voetpaden zou dit veel uitnodigender maken.”

Bovendien is het idee dat de omgeving veel groener wordt dan nu het geval is. Hiervoor laten de samenwerkende ondernemers een plan maken door stichting Greendustry. Zij hebben als specialiteit: het ontwerpen van groene bedrijventerreinen.  Ilse: “Wat ik mooi zou vinden is als het hier voor inwoners van Velsen Noord aantrekkelijk wordt om een rondje met de hond te wandelen, dat mensen met plezier hier een kijkje komen nemen.”

Lees op de site van gemeente Velsen ‘Duurzaam verhaal Jaap en Ilse: “We maken van de Grote Hout een groene, uitnodigende plek voor wandelaars en fietsers”

Foto: gemeente Velsen