De Week van de Rechtvaardige Straat

Van 8 tot 12 april is de Week van de Rechtvaardige Straat. Een initiatief van verschillende organisaties waaronder partners Wandelnet en Voetgangersvereniging Nederland. Een initiatief dat zich richt op het verkleinen van de dominante positie van de auto in ons straatbeeld. Ze organiseren grote én kleine acties om een andere verdeling van de straat te vragen. Het doel: nieuwe ideeën en zinvolle gesprekken.

Nomineer je straat

Eén van de acties is de award voor (on)rechtvaardige straat. Een manier om alle plekken waar het autoverkeer vrije baan krijgt in kaart te brengen. Én om de plekken waar het wél goed gaat te laten zien. Tot 8 april kunnen mensen hun straat nomineren.

“Woon jij in een straat waar alleen ruimte voor het verkeer is, en dan vooral het autoverkeer? Of woon je juist in een straat waar je elkaar ontmoet, er ruimte is voor spelende kinderen, groen en voetgangers of fietsers? Nomineer dan je straat..

Wat is een Rechtvaardige Straat

Dat is een straat die van én voor iedereen is, de basis vormt van sterke sociale structuren en gevarieerd is. En: één activiteit (autorijden) maakt niet al het andere onmogelijk. In het Manifest de rechtvaardige straat lees je alles over de principes.