Nieuwe wandelroute Zwolle dankzij duurzame loopbrug de Passerelle

Deze week is de bouw van de nieuwe duurzame loopbrug over het Zwolse spoor officieel gestart: de Passerelle. Met deze loopbrug ontstaat er een doorlopende wandelroute door de Overijsselse stad. Een wandelroute die de historische binnenstad aan de noordkant en het nieuwe centrumgebied Spoorzone aan de zuidkant verbindt.

Bijzondere aan de loopbrug is dat het een opgetilde straat wordt. Met als insteek dat het een prettige plek wordt om te lopen: een echt verblijf-gebied! Open en overzichtelijk met diverse wandelpaden. Er komt groen, bankjes en mooie uitkijkpunten over de stad en het treinverkeer!

Kortom De Passerelle wordt een écht wandelgebied waar de fietser te gast is. “Wethouder Gerdien Rots: “Met de bouw van deze duurzame loopbrug komt de wens van de gemeente Zwolle om het groenste station van Nederland te worden weer een stap dichterbij. Ruim honderd jaar geleden was er ook al een loopbrug, maar deze zal echt bijzonder zijn; een visueel hoogtepunt.”

Gemeente Zwolle is één van de partners van ons platform en we zijn trots op de stappen die ze zet om de voetganger op een voetstuk te plaatsen.

————————————————————————————————————-

Bron: De bouw van de Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor in Zwolle, is gestart