Lancering sCOOL2walk’-app

Te weinig lichaamsbeweging en veel obesitas gaan hand in hand. Al jaren, onder de Nederlandse jeugd. ‘The Future Mobility Network’ trekt daarom samen op met EIT Urban Mobiliteit voor de ontwikkeling van de ‘sCOOL2walk’-app. Een app die meer kinderen aan het wandelen krijgt. 

Veilig naar school met wandelbuddies 

In de app kunnen kinderen met ouders zich aanmelden en wandelroutes naar school verkennen. Vervolgens kunnen ze daar er één van kiezen. Tegelijkertijd zijn er ouders, begeleiders en andere wijkgenoten die zich opgeven als wandelbuddies. Zij lopen iedere dag met de kinderen naar school, zo verdeelt iedereen onderling de gevaarlijke punten onderweg. 

Voordelen sCOOL2walk’-app

De sCOOL2walk’-app heeft voordelen te over. Allereerst roepen we overgewicht een halt toe. Kinderen krijgen meer beweging en maken tegelijkertijd onderweg vriendjes. Al doende leert men: door gelijk in het verkeer te zijn, doorzien kinderen verkeerssituaties snel. Leren ze de verkeersregels toepassen. Daarbij komt dat ouders niet meer de auto hoeven te pakken. Dus tel je winst maar uit: minder CO2-uitstoot én lagere benzinekosten. En erg fijn voor iedereen: de wegversperringen tijdens breng- en haaltijden voor scholen eindigt nu. Een einde aan de stoeten auto’s, kris-kras-fietsende leerlingen en mensen die door al het geweld heen veilig proberen over te steken. 

Pilots sCOOL2walk’-app over de grenzen 

“We zijn verheugd te melden dat de eerste functionerende versie van de app klaar is”, vertelt Future Mobility Network vol trots. “Deze wordt nu getest in de pilotsteden Barcelona, Riga en Siġġiewi (Malta)! Eerder dit jaar organiseerden we hier co-creatie-sessies voor jong en oud om gezamenlijk de functionaliteiten van de app te bepalen. Nu willen we dit mooie project ook naar Nederland brengen, want veiligheid is voor iedereen belangrijk en met meer collectiviteit genieten we van een betere samenleving. Gaan jullie als gemeente (en school) deze samenwerking aan en lopen jullie samen met ons mee voorop naar een duurzame, veiliger en gezonde toekomst?


Kijk hieronder het filmpje of surf naar de app:
www.scool2walk.online