Partners van Ruimte voor lopen aan het woord

In deze nieuwe rubriek geven we het woord aan onze partners van Ruimte voor lopen.
Deze week geven we het woord aan Harry Boeschoten, programmadirecteur Groene metropool bij Staatsbosbeheer.

Waarom bent u partner van lopen geworden?
Onze visie op groene verstedelijking wordt gedragen door een groen netwerk, dat vanaf de voordeur groene gebieden binnen en buiten de bebouwde kom. Een netwerk dat goed is ingericht en goed wordt beheerd. Zó goed dat het aangenaam is er te lopen, te fietsen en te verblijven. Of je nu een frisse neus gaat halen, even met de rollator op pad gaat of naar de winkels wil. En het zó goed dat het de natuur tot aan de voordeur brengt. Of je nu een egel bent of een vlinder.

Hoe geeft u invulling aan lopen?
Lopen en wandelen zijn fundamenteel in een ‘langzame stad of dorp’. Het idee van de 15-minutenstad en het idee van natuur dichtbij vragen om een optimale beloopbaarheid van de directe leefomgeving. Daarnaast willen we de groene verbindingen goed en prettig laten doorlopen tot ver in de buitengebieden. Zodat een fijne wandeling in de natuur niet op de parkeerplaats hoeft te beginnen, maar bij je voordeur begint.

Wat zijn uw persoonlijke ambities voor lopen?
Ik vind lopen de allermooiste manier van zijn. Het ritme van het lopen – van steeds het ene been voor het andere – brengt je hoofd tot rust, maakt je hoofd ook leger zodat er ruimte ontstaat voor ontspanning en ontsnapping. Het inspireert ook. De allerbeste gedachten krijg ik lopend. En de beste (en ook wel de moeilijkste) gesprekken worden tijdens de wandeling gevoerd.

Staan er interessante loop activiteiten op de agenda voor komend jaar?
Voor onszelf: lopende vakanties met rugzak en tent. Voor iedereen: doe mee met weetings, de outdoor-office day en al die andere mooie manieren om lopen in je bestaan in te weven.