Wandelen in winter: goed voor je

Met bevroren vingers, de gure wind tegen je voorhoofd en stromende regen: het is niet heel aantrekkelijk om op een goede, koude winterdag naar buiten te gaan. Toch heeft wandelen in de winter veel voordelen. Wandelfanaat en hoofdredacteur van het blad Nouveau Claudia Straatmans (55) vertelt erover op rtlnieuws.nl. 

“Na het werk loop ik altijd even een rondje langs de Weespertrekvaart de trekvaart die de Amstel in Amsterdam verbindt met de Vecht in Weesp”, zegt ze. Haar drukke baan is geen reden om na een lange werkdag even met een podcast een frisse neus te halen. Dat geeft juist rust en ruimte in haar hoofd. Is het koud en donker? Dan loopt ze ook graag. “Het is heel mooi om nu op een heldere avond in het licht van de maan te lopen.”

Wandelen per seizoen

Straatmans is zo enthousiast over wandelen dat ze er twee boeken over schreef. Haar laatste boek, het 4-seizoenen wandelboek ligt nu in de winkel.

Lees het hele interview met Straatmans via ‘Wandelen in winter: goed voor lijf, geest, seksleven en portemonnee.’