Bijzonder: 7 wandelroutes door de Biblebelt 

Een mooi initiatief van onderaf! De Kamperveense Jocelyn Vreugdenhil bedacht 7 wandelingen door de Biblebelt. Een gebied waar veel mensen wonen die reformatorisch zijn. Om zo anderen mee te nemen in deze subcultuur. Inspirerend om te wandelen én te lezen, want ze schreef er het boek ‘Rondjes rond de kerk in de Biblebelt’ over. 

Jocelyn groeide zelf op in Kamperveen, een zwaar gereformeerd dorp. En weet zich nog goed de christelijke regels uit haar kindertijd te herinneren: niet in de tuin mogen werken op zondag en als kind niet mogen rolschaatsen op de laatste dag van de week. 

“In coronatijd ben ik veel gaan wandelen”, vertelt ze desgevraagd. “Toen ik daar liep, dacht ik: mensen vinden het misschien wel heel interessant om de geschiedenis van deze plek te weten en hoe er geleefd wordt. En wat is een betere manier om dat te doen dan door wandelen? Dus ben ik wandelroutes uit gaan zetten, op verschillende plekken in de Biblebelt, gekoppeld aan een thema, zoals kunst, vrouwenrechten, natuur en lhbti. In totaal heb ik er zeven bedacht, in Middelburg, Gouda, Staphorst, Rotterdam, Nunspeet, Barneveld en Friesland.”

Lees het hele interview met de schrijfster en journalist in de Provinciaals Zeeuwse Courant (PZC): Jocelyn bedenkt wandelroutes door de biblebelt en ook door Rotterdam

Copyright foto: Ernst Coppejans