Drieluik artikelen Prioriteren voor de voetganger

Alweer driekwart maand geleden, op donderdag 13 oktober, vond in Zwolle het Nationaal Voetgangerscongres 2022 plaats. Een jaarlijks evenement voor mobiliteitsprofessionals die zich bezighouden met alles voor en over voetgangers. In de aanloop naar dit congres schreef Derk van der Laan een drieluik over prioriteiten voor voetgangers. 

Aflevering 1: plussen, minnen en prioriteiten voor nu 

Wat zijn de verbeteringen in de positie van voetgangers? Wat is er de afgelopen vier jaar juist verslechterd? En: wat zijn de drie belangrijkste acties voor de komende jaren? Op deze vragen gaan Ankie van Dijk (directeur Wandelnet) en Rob Methorst (secretaris van MENSenSTRAAT) in.

Lees dit artikel: plussen, minnen en prioriteiten voor nu

Aflevering 2: Vier jaren vooruit kijken: prioriteiten voor voetgangers

Hoe zit het met de positie van lopers? Wat waren verbeteringen en wat verslechteringen? Welke urgente acties zien betrokkenen de komende vier jaar? Aan het woord: Jeanette van ’t Zelfde (Adviseur Public Affairs ANWB), Boudewijn Leeuwenburgh en Patty Muller, voorzitters van respectievelijk Voetgangersbeweging Nederland en Voetgangers Vereniging Nederland.

Lees dit artikel: vier jaren vooruit kijken, prioriteiten voor voetgangers.

Aflevering 3: Prioriteiten voor voetgangers: prominenten kijken vier jaren vooruit 

Wat heeft prioriteit om in de positie van wandelaars te verbeteren? We vroegen het aan drie wandelprominenten. Judith Bokhove, voormalig wethouder in Rotterdam (2018-2022) en nu fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad. Sipke van der Meulen, regisseur verkeersveiligheid provincie Fryslân. En Walther Ploos van Amstel, lector City Logistics aan de Hogeschool van Amsterdam.

Lees dit artikel, prioriteiten voor voetgangers: prominenten kijken vier jaren vooruit.