Oproep Wandelnet: bescherm onverharde paden 

“Maak de onverharde paden zichtbaar en bescherm ze beter”, zo pleit Wandelnet. Dit soort padden bevatten veel cultuurhistorie, in sommige gevallen liggen ze er immers al zo’n 600 jaar. Helaas dreigen de paden op veel plekken te verdwijnen. Door asfaltering of een nieuwe inrichting van het gebied. 

Onverharde paden 

Iedereen loopt er wel eens over: een onverhard paadje. Door het bos, over een jaagpad of over een van de vele paden die van de kerk langs de huizen in het nabijgelegen dorpje slingeren. Prachtige paden met een historie, een lang verleden. Wij helpen provincies om bewust te worden van de waarde van deze paden. 

Help mee onverharde paden te beschermen 

Een groot struikelblok is echter dat er weinig kennis beschikbaar is over de precieze locatie van de onverharde paden. Dit maakt het moeilijk om ze te beschermen. Tijd voor aandacht en actie, vind je ook niet? Help mee. Maak een foto van je favoriete paadje, zet ‘m op de kaart en deel je foto op social media met #ikwandelonverhard. 

Lees meer over deze campagne op Ode aan de onverharde wandelpaden