Dé routedatabank ingezet bij universitair duurzaamheidsonderzoek

De centrale verzamelbank voor geo-informatie over recreatieve routes: dat is routedatabank.nl. Veel overheden en andere organisaties wisten al handig gebruik te maken van de rijke data. En sinds begin deze maand kent de databank nóg een nieuwe toepassing, namelijk een universitair onderzoek naar duurzame transportnetwerken. 

Duurzaamheidsambities grote stad in kaart gebracht

Deze studie neemt onder andere fiets- en wandelnetwerken onder de loep. Om zo meer kennis te verzamelen over mogelijkheden voor het behalen van duurzaamheidsambities van een grote stad. “Ik zag dat routedatabank.nl deze data in WFS heeft en dat is precies wat ik nodig heb”, zegt de onderzoeker blij verrast. 

routedatabank.nl samenwerking verschillende partijen 

Voor dé nationale routedatabank slaan verschillende organisaties de handen ineen: Fietsplatform, Wandelnet, Wielersportbond NTFU en Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Zij hebben allen hun eigen Geografisch Informatie Systeem (GIS), boordevol data over onder meer fiets- en wandelnetwerken, streekpaden en NS-wandelingen. routedatabank.nl voegt ál deze netwerken samen tot één landelijk bestand en maakt ze toegankelijk voor anderen. Door nauw samen te werken met de regio’s blijft het bestand up-to-date. Naast universitaire onderzoeken wordt de databank bijvoorbeeld gebruikt door meldkamers van politie en veiligheidsregio’s. In geval van nood in bijvoorbeeld een bos kunnen zij de precieze locatie sneller vinden dankzij onze knooppuntnummers. Prachtige toepassingen. 

Meer weten over routedatabank.nl?

Lees meer over de databank via: https://www.routedatabank.nl