Gespot: Martine de Vaan in gesprek met Alles is Gezondheid 

Wie kent d’r niet? Innovatiemanager bij Rijksvastgoedbedrijf, schrijfster van het boek ‘Walk your Meeting’ en oprichtster van weeting.nl. Martine de Vaan stimuleert vandaag de dag onwijs veel mensen om lopen te integreren in hun werkdag. 

Over het waarom van weetings

In een open interview met Alles is Gezondheid vertelt ze over haar motivatie om weeting.nl op te richten. Dat had drie redenen. “Ten eerste wil ik mensen meer verbinden met hun directe omgeving, in de hoop dat ze er meer belang aan hechten. In het wandelend vergaderen zag ik daar kans toe. Ten tweede geloof ik niet dat we op de goede weg zijn in de manier waarop we mensen motiveren om te bewegen; we presenteren bewegen als een extra opgave waarvoor je tijd moet maken. Je moet je werk onderbreken om te gaan bewegen. Het dagelijks leven is in onze samenleving georganiseerd om het jou makkelijk te maken, je hoeft zelfs niet meer op te staan om het licht aan te doen. Ook cultuur speelt een rol. “Gaat u zitten” is een uiting van gastvrijheid. Intussen word je verteld dat je moet bewegen. Dat is frustrerend. Ik denk dus dat we fundamenteler moeten kijken, bijvoorbeeld naar onze werkmethoden. Daarnaast zijn er veel mensen die afhaken bij het woord sport, die groep bereik je niet. Ten derde vind ik dat vergaderingen productiever en energieker mogen.” 

Lees het interview met Martine de Vaan

Benieuwd naar haar aanpak? Wil je ook weten hoe Martine ervoor wil zorgen dat mensen blijven lopen, ook nu corona passé is? En welke rol daarin is weggelegd voor de overheid? Lees het hele interview ‘Nu is de kans om wandelend vergaderen een blijvende gedragsverandering te laten zijn.’