Wandel Tijdens je Werkdag 

Vandaag is het zover! Het prachtige slotakkoord van de Wandel Tijdens Je Werkdag-challenge: 7 april. Vandaag is het officieel #WandelTijdensJeWerkdag. Een dag waarop Wandelnet en Hersenstichting meer werkende mensen aan het wandelen proberen te krijgen. 

Mooi om te zien hoeveel organisaties er enthousiast meedoen! Zeker de afgelopen dagen zagen we steeds meer geweldige wandelacties binnenkomen. Een paar voorbeelden:

🎓 ‘Walkshops’ (wandel workshops) bij Hogeschool InHolland
🤳 Fotowedstrijden bij o.a. Provincie Groningen, CWS Group en NLO.  
💬 Weetings (walk your meeting) bij o.a. stichting O2A5 openbaar onderwijs

Rotterdam: host en inspirator Wandel Tijdens Je Werkdag

En last but not least: Rotterdam. De wandelstad is dit jaar de host van Wandel Tijdens Je Werkdag en lanceert maar liefst 3 weetingroutes, waar langs je wandelen kunt vergaderen. Na Amersfoort is ze hiermee de volgende stad van de City Deal Ruimte voor Lopen die wandelen tijdens je werkdag op deze manier stimuleert. 

Vandaag om 13.00 vindt de officiële lancering plaats op het stationsplein van Rotterdam Centraal. Werkend Rotterdam leert hier hoe je een succes maakt van weetings. Het startsignaal wordt gegeven door wethouder Judith Bockhove, waarna werknemers van Rotterdam Central District voor de allereerste keer de routes bewandelen. Ze eindigen bij 3 iconische plekken: het Groothandelsgebouw, Delftse Poort en LaatBloeien aan de Hofpleinfontein. 

Door heel Nederland wandelacties

Overal in Nederland houden organisaties wandelacties tijdens de Wandel Tijdens Je Werkdag, om aandacht te vragen voor wandelen tijdens werk. De één roept werknemers op om naar het werk te wandelen en legt vitaliteitspakketjes klaar bij de cateraar. Een ander organiseert een wandelfotowedstrijd onder collega’s. En uiteraard vinden er heel wat weetings plaats.

Meer weten over weetings?

In onderstaande video vertelt onder andere Martine de Vaan over deze wandelende meetings. Zij is innovatiemanager bij het Rijksvastgoedbedrijf en projectleider van Ruimte voor Lopen. Bovendien loopt ze iedere dag 7 kilometer zonder dat het extra moeite kost. Eerder schreef ze het boek ‘Walk your Meeting’