Nieuwe partijen tekenen voor de City Deal Ruimte voor Lopen

De City Deal krijgt er 4 partijen bij, een half jaar na de start. Op 8 april, tijdens de Wandel tijdens je Werk-Dag tekenden gemeente Amersfoort en gemeente Den Haag voor hun deelname.

De Amersfoortse Wethouder Sport en Luchtkwaliteit, Hans Buijtelaar: “Héél veel mensen lopen graag en veel. Er wordt wat afgewandeld; voor beweging, sport, ontspanning, maar ook voor boodschappen, naar het werk, als manier om elkaar prettig te ontmoeten. En dat is goed nieuws, want het helpt je aan een soepel lichaam en ontspannen hoofd. Dat geeft ons als gemeente ook de taak om te zorgen dat Amersfoort een stad is waar je goed kúnt lopen. Dat regelen we met een Amersfoorts loopplan: we maken de stad loopvriendelijker en zo gezonder.

Ook de Haagse Wethouder Mobiliteit en Cultuur, Robert van Asten, zet zich met enthousiasme in voor de voetgangersstad:

“Den Haag groeit door tot naar verwachting 600.000 inwoners in 2040. De ruimtelijke impact van deze groei vraagt om een transitie naar een efficiëntere en schonere vorm van vervoer die minder ruimte inneemt. Dat is lopen. Lopen draagt bovendien bij aan een gezonde leefomgeving en de economische vitaliteit van de stad. De gemeente Den Haag werkt graag samen met andere steden om kennis op te bouwen en ervaringen te delen over de wijze waarop de stad voetgangersvriendelijk kan worden gemaakt.”

Net als deze gemeenten stappen ook het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de appaanbieder eRoutes in de City Deal. Samen gaan we, met de andere partijen van de City Deal Ruimte voor lopen, een mooie samenwerking tegemoet. We gaan aan de slag met onderzoek en experimenten, maar ook nog meer mensen verleiden om te lopen. Zoals vandaag bij de #Wandeltijdensjewerkdag.

Buijtelaar: “Op zoek naar inspiratie? Pak de Amersfoortse Weetingkaart er eens bij voor een leuke route! Amersfoort heeft fenomenale routes te bieden.”