DuMo-conferentie: De Bloeiende Stad

Kansen en uitdagingen voor duurzame mobiliteit in de stad

Nederland is koploper op het gebied van duurzame mobiliteit. Zo zien we een unieke fietsinfrastructuur, een intensief openbaarvervoerssysteem, toenemend elektrisch vervoer en proactief overheidsbeleid dat duurzaamheid promoot. Bovendien heeft Nederland duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit creëert een positieve omgeving om ook het transport in de stad duurzamer te maken.

Op 30 oktober ervaren we samen de kansen én uitdagingen van de Bloeiende Stad, economisch én duurzaam. Dit jaar is er in het programma extra aandacht voor actieve mobiliteit; lopen en fietsen.
Denk aan de uitdagingen om mobiliteit in de stad te verduurzamen door aanpassing van bestaande infrastructuur en openbare ruimtes. Om reisgewoonten te veranderen en mensen te verleiden tot duurzame(re) vervoersopties. Nu is het een mooi moment om met elkaar te delen waar de oplossingsrichtingen liggen én om elkaar te inspireren. Dat gaan we ook doen op 30 oktober in DeFabrique in Utrecht.

Wat gaan we doen?

Staatssecretaris Vivianne Heijnen neemt u mee op reis door een bloeiende stad’. We maken kennis met pioniers, prachtige initiatieven en gaan in gesprek over onder andere zero-emissiezones, deelmobiliteit en City Deals. Ervaren professionals delen hun kennis en gaan met u in gesprek in meer dan 40 deelsessies. Nieuwsgierig? Bekijk het volledige programma op www.nationaleconferentieduurzamemobiliteit.nl

Kom je ook? Klik op onderstaande button om je in te schrijven.

Aanmelden als deelnemer is hier mogelijk